skip to Main Content

Ondernemersspeeddate en Hulpverlenersdag 7 april 2022

Tijdens dit event luisterden we eerst naar een passievol betoog over de Nationale Hulpverlenersdag bij Hollandia in Hoorn, door Alewijn Ott.

Daarna gingen de aanwezige ondernemers met elkaar in gesprek. Eerst gebruikten we nog een kookwekker om de tijd in de gaten te houden maar een paar minuten bleken al snel te kort te zijn. We leerden elkaar beter kennen en dus wat het als netwerkevent zeer geslaagd!

Grip op de zaak 3 maart 2022

Leerzame bijeenkomst bij Vakgarage Has

Na een hartelijk welkom met een koppie en een grote koek, werd de groep verzameld in de gezellige kantine waar we nader kennis met elkaar konden maken.  Jan Piet Has vertelde wat over zijn bedrijf en over de evolutie in de autobranche.

Na een gezellige rondleiding kwamen we weer terug in de kantine voor een hapje en een drankje. Tijdens dit drankje werden enkele stellingen voorgelegd, die we met z’n allen probeerden te weerleggen of te beantwoorden. Spontaan ontstond een gezellige discussie, waarbij we veel van elkaar konden leren.

Bezoek Saalhof en Algemene Ledenvergadering – 9 september 2021

Eindelijk konden we weer een event organiseren waarbij we elkaar face to face zagen. Na de ALV kregen we een rondleiding in de wijngaard door een enorm bevlogen ondernemer Ada Loos; dit was zeer interessant. Wat een parel van een bedrijf in Westfriesland! Daarna gezellig borrelen en netwerken, uiteraard onder het genot van de heerlijke wijn van Saalhof.

Algemene Ledenvergadering – 10 september 2020

Op 10 september hebben we een bijeenkomst gehad in het Streekbos in Enkhuizen. Eerst hebben we de ALV gedaan en daarna zijn we in verschillende groepen onder leiding van gidsen van IVN door het Streekbos gaan wandelen. Dit was zeer inspirerend! Bij terugkomst stond er een heerlijke barbecue voor ons klaar. Onder het genot van deze maaltijd en een drankje werd er gezellig genetwerkt.

Online borrelen 25 juni 2020

Ondanks Corona tijd ging de zomerborrel gewoon door, althans ‘gewoon’…. bij alle leden hebben we een flesje wijn en een borrelbox thuis laten bezorgen. We wilden als  OCW graag horen hoe het met je gaat en gebruikten hier Zoom voor. De aanwezige ondernemers vertelden hoe ze deze coronatijd zijn doorgekomen en ook hoe hun klanten dit hebben ervaren. Al met al was het weer een fijne bijeenkomst.

Online event 'Durf te pitchen' 12 mei 2020

Het eerste online event is een feit en het was zeer geslaagd. De deelnemers hielden een korte pitch waarna er voor elke deelnemer gelegenheid was voor een aantal verdiepende vragen. We leerden elkaar beter kennen, waardoor de betrokkenheid bij elkaar toeneemt., en dat is voor de OCW een belangrijke kernwaarde: verbinding.
Door alle aanwezigen werd het enorm gewaardeerd. Het smaakt zeker naar meer.

Masterclass 'Meer klanten binnenhalen' 12 maart 2020

We kijken terug op een interessante masterclass ‘Meer klanten binnenhalen’. Deze werd op enthousiaste wijze gegeven door Laura Linschoten van de Ondernemersbende.
Laura leerde ons om ons te verplaatsen in de klant: welk probleem los jij voor hem/haar op? We zijn namelijk nogal geneigd om te vertellen over ons product of dienst. Maar daar zal je potentiële klant niet warm voor lopen. Wel als je hem bijvoorbeeld vertelt dat hij meer volgers op Instagram kan krijgen.
Gelukkig kon het nog allemaal nèt voor de Coronacrisis!

Nieuwjaarsontbijt 2020

Een terugblik op het nieuwjaarsontbijt, oftewel de aftrap van OCW 2.0 voor 2020.
Tijdens het bevlogen verhaal van Edwin ter Velde konden de aanwezigen genieten van een heerlijk ontbijtje.
Edwin nam ons mee terug in de VOC tijd en plaatste dat vervolgens in het kader van het heden. Het is zijn passie om waar te maken wat eigenlijk volgens anderen niet kan, zoals hij zei: ik ben een fan van filosoof P.

Back To Top